Laatst verkochten we 2 Willy Guhl Loop chairs voor 2450,- samen. Een week later werden ze ons aangeboden door een collega voor 3000,-. Hier zouden we dan nog wat op moeten verdienen, dan wordt de prijs dus nog hoger. Jaren geleden verkochten we zo’n zelfde set nog voor 1250,-. Sommige prijzen gaan dus rap omhoog. Ik hoor vaak mensen oordelen, “wat een geld”, of “belachelijk”. Dit terwijl het geld eigenlijk maar tijdelijk in de spullen zit. Als je het daarna verkoopt pak je ofwel een beetje verlies, of zelfs winst! Is een stoel van Guhl dan duur als het over 3 jaar het dubbele waard is? Het is in de aankoop misschien een som geld, maar zeker niet duur.

Goede investering

Een nieuwe aankoop doet vaak pijn in de portemonnee, we spreken hier dan over betaalpijn. Deze pijn is maar 1/5e deel van je nieuwe aankoop. 4/5e deel is vervolgens plezier! En zoals ik net al vertelde, het geld zit maar tijdelijk in je spullen. Je kunt voor goedkoop gaan, zodra je met je witte bouwpakket uit de Ikea loopt is je kast niet meer 250,- waard, maar eerder 50,-. Dat is dus een groot verlies! Je kunt ook voor kwaliteit gaan, kwaliteit is namelijk zo goed als waardevast. Als je dan een kast koopt in een hogere prijsklasse, lijkt dat misschien duur, maar het tegendeel blijkt. Als je hier een beetje een neus voor hebt, kan het zelfs een super investering zijn!

Beter voor het milieu

Tenslotte is kwaliteit ook veel duurzamer, het gaat langer mee. Hierdoor bespaar je geld en draag je ook een steentje bij aan het milieu (en al helemaal als je een stuk antiek koopt!). De volgende keer als je iets goedkoops wilt kopen, kijk dan eens naar de kwaliteit van het product. En vraag jezelf eens af waarvoor je het in de toekomst zou kunnen verkopen. Dan kijk je ineens heel anders naar spullen!

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This