NAVO (NATO) conferentie fauteuils – Hoofdkwartier Brussel – 1971

75,00

Neem contact op

Dit is wel een heel bijzondere vondst: 202 fauteuils uit de conferentiekamer van het NAVO (NATO) hoofdkwartier in Brussel. De stoelen zijn daar in 1971 in gebruik genomen.
Het leer van de fauteuils is nog in goede staat, dit omdat er alleen mensen in pak in hebben gezeten. Ook de uitschuifbare houten tafeltjes zijn nog in goede staat.
Aan elke zitting zit een vertalersknop en een tafeltje. Die vertalersknop is natuurlijk enkel nog als decoratie, maar het tafeltje kan goed gebruikt worden om je kop koffie op te zetten of om aan je laptop te werken. Ingeklapt fungeert het tafeltje als armleuning.

De fauteuils zijn beschikbaar als enkele zitting, of per bankje van 2 of 3 zittingen.
Vraag gerust naar de mogelijkheden.

De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) (Engels: NATONorth Atlantic Treaty Organisation; Frans: OTANOrganisation du traité de l’Atlantique nord) is opgericht na de Tweede Wereldoorlog. De organisatie diende ter ondersteuning van het Noord-Atlantische Verdrag dat in Washington op 4 april 1949 werd getekend. Het NAVO-hoofdkwartier is gevestigd in de Brusselse deelgemeente Haren.
In december 1966 neemt de NAVO de beslissing zich te vestigen in een nieuw te bouwen complex in Brussel. Op de terreinen van de voormalige Luchthaven Haren werd in sneltempo een complex neergezet aan de Bourgetlaan. De rest van de voormalige luchthaven werd ingenomen als militair kwartier voor het Belgisch leger. Dit is echter een voorlopige oplossing. Het is de bedoeling om na zo’n vijf jaar een permanent gebouw op te trekken op de Heizel-vlakte. Deze “voorlopige” oplossing bleef zo’n 50 jaar in gebruik.
In 1999 blijkt dat het gebouw zo verouderd is dat men beslist om een nieuw hoofdkwartier te bouwen. Hiervoor stelt de Belgische regering een terrein ter beschikking aan de overkant van de straat. Op de site van het Kwartier Koning Albert I, gekend als “Evere-Noord”, maar ook gelegen in Haren, wordt in 2010 begonnen met de bouw van een nieuw hoofdkwartier.
In 2019 werd het oude gebouw volledig uit dienst genomen.

Prijs:
van 125,- per zitplaats, NU SLECHTS €75,-

Afmetingen:
207,5B (68B enkel)x63Dx89H, zithoogte: 48H

Productcode:
19A582-eK-125

Heeft u een vraag over dit product? Stel deze dan gerust aan ons.

Extra informatie

Stijl

, ,

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest