Baccarat “Open Tantalus” karafset – Parijs 1870

Neem contact op

Deze Open Tantalus set stond vroeger (en nog steeds) te pronken op tafel. Hierin zat alleen de beste drank die in huis was en werd uitsluitend gebruikt voor speciale gelegenheden. De set is gemaakt in bamboe stijl, dit was in die tijd een nieuwe stijl die door invloeden uit het Oosten overkwam naar Europa. De staat van de set is zeer goed, het sluitwerk werkt nog perfect. De originele sleutel zit er nog bij en de vergulde pootjes zijn gemerkt. Alles is origineel, er is 1 chip van een voetje van een glaasje af (detailfoto’s op aanvraag).

Over Baccarat

Baccarat staat bekend om zijn zeer verfijnde details en uiterst hoge kwaliteit kristal. Baccarat zijn geschiedenis gaat terug naar 1764. Koning Louis XV van Frankrijk gaf destijds goedkeuring voor de glasfabriek in het plaatsje Baccarat. Toen maakten ze nog ramen en spiegels. Later gingen ze over op kristal en wisten ze met hun hoge kwaliteit de aandacht te trekken van koninklijke en adelijke families. (BRON: https://en.wikipedia.org/wiki/Baccarat_(company))

TantalusOver Tantalus

Tantalus (ΤΑΝΤΑΛΟΣ), was volgens de Griekse mythologie de koning van Phyrgie en een van de zwaarst gestraften in Hades (de Onderwereld). Hij was veroordeeld tot eeuwige dorst en honger. Hoewel hij zich bijna helemaal in het water bevond, trok het water zich terug zodra hij ervan probeerde te drinken. Als hij zijn arm uitstrekte om een vrucht te plukken van de takken die voor hem hingen, weken zij uiteen. Op deze manier werd hij door de goden gestraft voor zijn hoogmoedigheid. Hij had namelijk een goddelijk geheim bekend gemaakt aan de mensen. Hij had ook de godendrank Ambrozijn (als je deze drank zou drinken werd je onsterfelijk) en Nektar gestolen van de goden om aan zijn aardse vrienden te geven. (BRON: https://www.grieksegids.nl/grieksegidsoverig.php?parameter5=tantalus)

Vandaag de dag wordt er nog steeds gesproken van de tantaluskwelling, Baccarat gaf hun karafset deze naam omdat er over het algemeen alleen naar gekeken mocht worden. Het woord open kwam ervoor te staan omdat deze set vrijstaat en dus geen deksel heeft in vergelijking met een dichte set.

Prijs:
Op aanvraag

Productcode:
18B108-CON-AANVRAAG

Heeft u een vraag over dit product? Stel deze dan gerust aan ons.

Extra informatie

Stijl

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest