Antieke reiskoffer uit begin 20e eeuw – Holland America lijn reis stickers

275,00

Een mooie donkergroene reiskoffer met koperbeslag en slot. De koffer is gemaakt in begin 1900 en heeft al wat van de wereld gezien. Op de koffer zijn namelijk stickers te zien van de Holland Amerika lijn (1873 tot 1989) en van de Norddeutsche Lloyd Bremen (1857 tot 1970) .

De Holland-Amerika Lijn was een Nederlandse maatschappij die de verbinding onderhield tussen Nederland en Amerika. De HAL was zo succesvol dat het in 1989 werd overgekocht door een enorm Amerikaans bedrijf. De Norddeutsche Lloyd Bremen was een top bedrijf dat zich richtte op verbindingen naar New-York en Londen. De NLB was een lijn met de meeste passagieren van Duitsland, maar helaas kwam daar een eind aan tijdens de 1e en 2e wereldoorlog. Wel waren zijn de winnaar van de ‘Blauwe wimpel’ in de jaren 1920, Dit was een onderscheiding voor passagiers schepen die met record snelheid de Atlantische oceaan overstaken.

De dame van wie deze koffer is geweest, was in ieder geval niet bang voor een uitstapje. Een bijzonder mooie en functionele koffer met een zichtbare geschiedenis.

Prijs:
275,-

Afmetingen:
D51xB92xH32

Productcode:
19A045-eM-275

 

 

Heeft u een vraag over dit product? Stel deze dan gerust aan ons.

Extra informatie

Stijl

Antiek, Vintage

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest